Siste møte i Mityana

Da har vi atter skiftet territorie her i Uganda. Vi hadde vårt siste møte i Mityana i formiddag og hadde en herlig stund med vennene der. Idag tok jeg utgangspunkt i 1.Kor.3:11-15 om dommen over den troendes gjerninger. Det er egentlig om motivasjonen som driver oss til de gjerninger vi gjør. Det ble en veldig mottakelse over dette emnet og mange positive utsagn om forkynnelsen. Vi har hatt en flott periode her i og rundt Mityana, så ønsket om å få oss tilbake er like stor her som de andre plassene vi har vært.

Jeg hørte en historie fra den plassen vi var på fredag. Det handlet om pastoren på det stedet. Han er en meget ivrig og Gud hengiven sjel. Men slike møter også ofte kraftig motstand. En av de ledende kristne i en annen forsamling hadde gått sterkt ut mot vår Pastor og kalt ham vranglærer. Han hadde også tatt barna hans mens pastoren var ute, og stengt dem inne i deres hjem, og satt fyr på hele huset deres. Det er jo kun en jordhytte med strå tak. Barna hadde imidlertid greid å komme seg ut av huset gjennom et bakvindu, og berget på denne måten livet.

Det ble fullt oppstyr i landsbyen, men mannen ville ikke innrømme at han hadde gjort dette. Da bad pastoren til Herren og fikk en profeti at saken skulle bli oppklart og at sannheten ville komme for dagen. Etter en liten stund kom denne naboen krypende og bekjente sin brøde. Landsbyen ville at pastoren skulle gi ham en passe straff gjennom myndighetene, men han følte at bekjennelsen var straff nok.

Pastorens tilgivelse gjorde stort inntrykk på folket og nå er han blitt en anerkjent person i bygda. Huset brant ned til grunnen, men er nå bygget opp igjen. Det er fortsatt en jordhytte med stråtak, men Gud har velsignet broderen med stor godvilje i samfunnet. Så det er ingen som skjeller ham ut for falsk lære mere. Den tilgivende ånd har stor kraft, og gir store utslag.

Idag kom broder Bolahs og hans familie og hentet oss fra Mityana. Så nå har vi ankommet vårt nye hjem i et gjestehus her i Kampala, ikke så langt unna det lokalet som vennene har her. Alt er vel med oss. Vi har fått litt innføring i de kommende dagers aktiviteter, så det blir ingen latside her heller.

Vi har nå ordnet med flyreisen til Durban, og vi satser på å være i Tongat tirsdag 30 September på ettermiddagen. Gud velsigne dere alle.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA