Tur til Beira

I går ble vi tatt med til byen Beira, som dere ser på de siste bildene, nede ved østkysten av Afrika. Det var en god bris der så vi ble sittende å se utover havet. Mens vi var der kom det noen andre for å skue havet. De hadde reist fra Harare i Zimbabwe, ca 70 mil for å se havet. Så kunne de fortelle at de hadde sett Grace og meg ute og gått i en av bydelene i Harare. Verden er altså ikke så stor. Vel vi blir sikkert lagt merke til, da vi er mye lysere i huden, men det var litt underlig å møte dem slik.

Ellers er vi i god form. Det klør litt i myggstikkene, men ellers bra. I dag er det møter hele dagen. I morgen, søndag blir det et formiddagsmøte her i Dondo, og så starter vi reisen opp mot Malawi. vi stanser underveis og har et kveldsmøte ca 20 mil nordover herfra. Der skal vi overnatte på veien videre mot Malawi.

I dag skal vi ha et heldags møte. I går forkynte bro. Matimbe om Abraham;
«Dra ut av landet ditt til et sted jeg skal vise deg»
Dette kirkelokalet er et mursteinshus. Etter møtet ble vi med hjem til pastorens hjem for å ha en sen lunsj. I dag er det min tur til å forkynne. Her bruker de to forskjellige translatører. Det er litt forvirrende, men jeg kan egentlig bare gjøre min del. Folket er veldig entusiastisk, så de nyter fellesskapet og møtene. De fryder seg og kommer opp for å hilse på forkynnerne som et tegn på verdsettelse. Dette kan de gjøre også mens han står der og forkynner.

Vi hører ikke så mange av de gamle salmene her. Det er innfødt tilbedelse hele tiden. Melodiene er enkle med bare noen få variasjoner i ordene. Det handler om Guds kjærlighet i deres liv.

I morgen blir det et formiddagsmøte, og så skal vi til et annet sted for å ha kveldsmøte. Det blir på veien til Malawi, så vi forlater da Dondo for nå.

Alt er vel med oss.

Hilsen Grace og Rolf.</span>

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA