Vi har kommet til Tete

Da er vi kommet frem til en by i Mozambique som heter Tete. Den ligger ikke så langt unnna Malawi. Her skal vi være i to dager. Vi tar inn på Hospits eller gjestehus under våre reiser, så det blir litt variert standard på overnattingene. I kveld har vi aircondition og lys på rommet. Denne byen ligger litt høyere i geografien, så det er litt kjøligere om natten.

Vi kjører gjennom landsbyer og sletter hvor vi for det meste ser tradisjonelle leirhytter med stråtak. Det ser veldig fattigslig ut etter vår standard, men for oss er det den store forskjellen å gå ned i standard som virker mest. Mange av disse menneskene vet ikke om noen annen tilværelse, så for dem er dette normalen. Vi ble innvitert inn til en ung familie i en slik hytte i dag, og det er noe av det enkleste jeg har sett. Men iveren til å innvitere og tilby sine naturalia er det ingen ting å si på.

Jesus ble født i en stall for ca 2000 år siden, men her har det ikke vært særlig progresjon på like lenge. Den eneste forskjellen er vel at de fleste av dem har mobiltelefoner. Noen går i bare filler, men det skinner i en mobiltelefon allikevel. Været er helt upåklagelig. Det eneste ubehaget vi kjenner på er vel myggen, som liker oss gått. Vi tar Malaria tabletter så vi skulle være beskyttet mot de fleste tropiske utfordringene. sprøyter for forskjellige sykdommer tok vi også før vi dro. Ellers går turen greit og vi følger den planlagte ruta ganske godt. Så får dere ha det godt til neste notis.

Hilsen Rolf og Grace.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA