Første dag i Hong Kong over

Første dag er over her i Hong Kong. Vi møtte vår kontakt i Mong Kok området, en bydel med yrende liv i gatene. Her har de butikker og boder ute i gatene hele året, i en avsondret sone i byen. Et mylder av mennesker er ute og går hele dagen fra morgen til kveld. Vi får også en sjanse til å komme i tidsmessig takt så vi ikke blir helt døgnvill. Idag møtte vi Sister Agnes midt på dagen. I morgen blir det ca. kl 8.30. Hun er avhengig av jobbsituasjonen, som egentlig sluker mesteparten av hennes tid. Det er ikke akkurat 8 timers arbeidsdag her. Det blir også tid til å svare på forskjellige innkomne spørsmål fra forskjellige venner rundt om i verden.

Temperaturen er ca +25 c, men vi forventer vel mye mere når vi lander i Filippinene. Så dette blir en slags overgang fra den Norske vinteren til den mere ekstreme varmen i Angeles slik vi husker fra tidligere år.

På den åndelige fronten er det fortsatt Guddommen som er det brennende området. Slik har det nok vært i tusener av år, og er nok på langt nær et utdebatert emne enda. Slik mennesker er oppvokst og blitt opplært, så har de også tendensen til å falle tilbake i de gamle tankene, selv om de får en oppdatering som skulle tilsi en bedre forståelse og åpenbaring enn den de hadde fra før. Det er ikke bare en oppdatering som skal til. Det må en åpenbaring til, som kan forandre hele logikken i vår tankegang. Var det ikke kommunistene som sa det slik; «Gi meg barnet til det er sju år gammelt, så skal jeg gi deg mannen.» Mennesker har lett for å falle tilbake i rutinemessige sirkler dersom det ikke ligger opplevelser knyttet til opplæringen.

Det som skulle til i Paulus liv var en opplevelse som fikk ham til å forstå at han virkelig var med på å forfølge Jesus; i stedet for å følge Guds røst. Han hadde trodd han var en etterfølger av Guds lov, men fant sener ut at han var en forfølger av den sanne Guds røst. Denne opplevelsen sjokkerte ham så mye at han aldri mere falt tilbake i de gamle spor. Måtte det samme skje med oss også, så vi ikke blir funnet hoppende fra gren til gren, alt etter som popularitets vinden snur.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA