Høy temperatur på møte i Kongo

Det er torsdag og en ny fin dag her i Afrika. I går kveld var vi tilbake i samme menighet som på tirsdag. Møtelokalet var helt fullt igjen, på en vanlig onsdag. Temperaturen var høy både i grader og intensitet. Jeg lurte meg inn sammen med musikerne denne gangen. På tirsdagen ventet jeg til de kom og hentet meg for å forkynne. Det er den vanlige praksisen blant disse vennene, men jeg liker å være med fra starten.

Temperaturen var høy både i grader og intensitet

Det er noe med musikken og lovsangen som løfter forventningen både hos forkynneren og vennene ellers. Da pastoren fikk øye på meg blant musikerne, ble jeg bedt om å spille noen solostykker på trompeten. Jeg liker vanligvis å spille i bakgrunnen, men nå måtte jeg til pers med noen sanger.

Selve forkynnelsen lå igjen på det oppbyggende stadiet, det å få den troende til å se fortsettelsen av Malakias tjenesten i dens Trefoldige fullførelse, med budbæreren, Aposteltjenesten, og den femfoldige tjenesten. Dette gikk rett inn hos den store venneflokken og entusiasmen var tydelig under hele møtet.

Etter møtet lot ikke begeistringen vente på seg. Vi kan bevise ut fra skriftene at det er en videreføring av denne tjenesten, inntil de troendes hjerter er vendt helt tilbake til Gud, og at den denominelle åndskraften er blitt utradert av Kristi legemet.

Det sies at tegn og under skjer oftere her under slike forhold

Det er en spontan intensitet i de Afrikanske brødre og søstre, og som gir dem evne til å tilegne seg det som skjer i ånden på en enkel og tillitsfull måte. Dersom de ser at det du forkynner stemmer med skriften, da går det rett inn. Det sies at tegn og under skjer oftere her under slike forhold. Det er ikke så mye skepsis og tilbakeholdenhet, og da er det en enklere tillit til Herren.

I kveld er det en ny venneflokk som skal besøkes. De som vil ha oss med dit har vært på våre møter i denne uken, så de vet litt om det vi forkynner. Allikevel er det flere grupper som vi ikke rekker over. Det er en by på over tre millioner mennesker, med kristen møtevirksomhet over alt.

Kongo er kanskje det afrikanske landet med flest venner som tror på dette budskapet. Det er ca 60 millioner mennesker her og en stor lengsel til å se og være med på Guds nærhet

Kongo er kanskje det afrikanske landet med flest venner som tror på dette budskapet. Det er ca 60 millioner mennesker her og en stor lengsel til å se og være med på Guds nærhet. Vi ber om at vårt lille nærvær kan bidra til å fylle denne lengselen og øke kommunikasjonen med Herren på alle plan.

Gud velsigne dere alle.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA