Rolf Strømmen forkynner for innsatte i San Fernando fengsel

Spennende møte i San Fernando fengsel

Vårt første møte er over her i Angeles, eller rettere sagt i fengselet i San Fernando. Det ble et fengslende møte, med en svært så ivrig og søkende gruppe mennesker. Bro. Elevera har lagt et flott grunnlag for videre forkynnese. Ca 250 sjeler har omvendt seg til Herren. Ca 230 ble døpt for et par uker siden, og nå hadde vi en herlig stund hvor svært mange lyttet og fulgte godt med under forkynnelsen. Bro. Elevera var min tolk denne gangen, da han ville at forsamlingen skulle få med seg alle detaljer både på Engelsk og Tagalog, som er hovedspråket i denne delen av Filippinene. Det var fanger der fra hver eneste krok av landet, og også en fange fra USA, som hilste på oss. Han skulle slippe ut nå den 11. Mai.

Jeg ledet forkynnelsen nå som før, inn på opplevelser med Herren, og da ikke bare mine, men opplevelser generelt som man leser det i Bibelen. Påenget er å få den troende til å sette lit til de åndelige opplevelser som den enkelte måtte ha i Herren. Da blir de ikke så lett ledet bort fra de første grunner og de opplevelser de måtte ha gjennom frelsesverket. Vi har jo Moses, som møtte Herren ved den brennende tornebusken, og mange andre sterke vitnesbyrd fra Guds Ord.

Dersom vi kan sette lit til våre opplevelser med Gud, så blir vi ikke så lett vippet av pinnen

Dersom vi kan sette lit til våre opplevelser med Gud, så blir vi ikke så lett vippet av pinnen. Den onde har mange lure innfallsvinkler å komme med, for å så tvil om dine opplevelser med Gud. For meg har disse opplevelser stabilisert meg i vandringen, og når andre har kommet med sine angrep, så har jeg kunnet hvile i de opplevelser Herren har gitt meg; og sagt som Jesus og Stefanus. «Far tilgi dem, de vet ikke hva de gjør.»

Til slutt under forkynnelsen innviterte jeg alle til å bli fyllt med den Hellige Ånd. Jeg visste jo at de hadde både omvendt seg og blitt døpt i den Herren Jesu Kristi navn. Jeg visste ikke hva reaksjonen ville bli, men alle som var med på møtet reiste seg og kom frem, og ville bli fylt med Ånden. Jeg forklarte hva jeg mente med å motta den Hellige Ånd, og det så ikke ut til at noen forandret mening, eller så seg forvirret om. Alle sto der og de tok imot slik det står skrevet i Guds ord. Det var en villig og tillitsfull flokk.

alle som var med på møtet reiste seg og kom frem, og ville bli fylt med Ånden

Etter møtet kom mange over og takket for forkynnelsen. Det var en takknemlig forsamling å forkynne for. Vi er ikke de eneste som kommer og holder møter der, men dette var helt spesielt. Kanskje får de ikke slik forkynnelse ellers. Vel det legger vi i Herrens hender. Vi ble bedt spesielt om å komme tilbake igjen dersom vi kunne. Så det får vi ta med i den videre planleggingen. I alle fall ble det mange fanger som fant friheten i ånden, om de nå ikke kan nyte den in natura enda. Takk og lov for en slik mulighet til å bringe livets ord til tørste og hungrige sjeler.

Gud velsigne dere alle!

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA