Menigheten i Alaminos City

Vi er tilbake i Angeles

Da er vi tilbake i Angeles etter en begivenhets rikt tur ca tre timers reise Nord Vest for Angeles. Byen heter Alaminos City, og er en turistby med utsikt til de 100 øyer, som liggert tett i tett utenfor denne kysten. Vi var ikke der ute og beskuet disse ting, men møtte her en ny menighet som hadde forbindelser til en venneflokk som vi møtte for første gang i fjor, ikke langt fra Marikina i Manila. Vi kom dit på lørdag ettermiddag og hadde en givende kveld der sammen med vennene.

Har vi opplevd ting tidligere, så må det ligge en forventning i oss til det Herren har for oss også i fremtiden

Jeg tok en gjennomgang av visse opplevelser jeg hadde hatt, for å knytte disse til den forventning vi bør ha for det som ligger foran oss. Har vi opplevd ting tidligere, så må det ligge en forventning i oss til det Herren har for oss også i fremtiden. Det var mange vitnesbyrd også fra andre venner den kvelden, så det ble ganske sent før møtet var over. Her på Filippinene begynner søndags formiddagsmøtet rundt kl 8:30. Det varmes fort opp om sommeren og det blir over +40 C, så det er en av årsakene til at vennene begynner møtet tidlig. De hadde helller ikke aircondition, så det ble å sitte under vifter, for å kunne avkjøle seg litt.

De epoker som Herren legger opp til kan ikke nødvendigvis utregnes i dager og år, men heller i epoker

På dette møtet tok jeg utgangspunktet i «Denne generasjon», hvordan de epoker som Herren legger opp til ikke nødvendigvis kan utregnes i dager og år, men heller, som jeg sa, i epoker. Det går fra en begynnelse til en oppfyllelse. Herren rår selv over tiden. Vi har en tendens til å legge opp vårt eget tidsløp, for så i ettertid anklage Gud for ikke å oppfylle våre forventninger.

Etter møtet var ferdig, så vi at vi kunne rekke kveldsmøtet i Angeles, så da satte vi oss i bilen og suste avgådre til neste oppgave. På kvelden ble det min tur igjen. Jeg hadde en bit igjen av det puslespillet jeg forkynte fra under påskestevnet. Derfor kompletterte jeg bildet på dette møtet. Etter forkynnelsen kom det er del kommentarer på at, nå ble emnet fullstendig. De hadde ventet på denne fortsettelsen. Så det er noen venner som er våkne og følger med på det som blir forkynt. Uansett så blir man vel aldri helt ferdig med et emne. Det er alltid sider som kan utfylles mere.

De møter som vi holder her i Angeles blir tatt opp av menigheten her og lagt ut på nettet, så de kan høres med en gang

Idag er den en liten graduation fest hjemme hos Elevera-familien. Juda Ben har nå fått sin godkjennelse som flymekaniker. Joshua hadde fødselsdag for et par dager siden, så vi rekker å feire med dem før vi på onsdag starter vår neste runde til de nordlige stammene i Ifugao, Lagave, Sagada, Bontoc, Bagiueo og Trinidad m.m. Det blir en runde som kommer til å vare til vi reiser ut av Filippinene den 22 Mai. De møter som vi holder her i Angeles blir tatt opp av menigheten her og lagt ut på nettet, så de kan høres med en gang. Ellers så har jeg med meg min MP3 spiller og tar opp de fleste møtene underveis. Så de får vi eventuelt koordinere når jeg kommer hjem.

Alt er fortsatt vel med oss og er takknemlig til Herren for god helse, og en givende tid sammen med vennene.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA