Vi har kommet til Botswana

Vi er kommet til Mahalapy i Botswana. Hele lørdagen gikk med til reisen sør vestover. Grenseovergangen var treg som ellers, men ingen problemer med pass eller den nye bilen som vi nå bruker. Papirarbeidet var gjort skikkelig.

Vi reiste gjennom Francistown, hvor vi stanset og hadde en lunch. Å komme inn i Botswana overasket meg litt. Her var tettstedene mere moderne utbygd. Man kunne bruke kort på bensinstasjonene og ellers. Det så nesten ut som en hvilken som helst by i vesten. Harare er utbygget med store bygninger og ser moderne ut fra visse vinkler, men så kommer de fattigere kvarterene frem og svært få handlesteder har utbygget nettverk med kortsentraler.

Vår venn, Matimbe,  sover gjerne i bilen eller under et tre. Han er vant med tilstander som Jakob i Bibelen

Jeg kan gi et noe skjevt bilde for noen av land og infrastruktur, da vi reiser mest sammen med den fattigere del av befolkningen. Bare når vi skal ta inn på et overnattingssted blir øynene store over prisene på en sengeplass. Vår venn, Matimbe,  sover gjerne i bilen eller under et tre. Han er vant med tilstander som Jakob i Bibelen. Han la seg ned på bakken og hadde en sten som hodepute. Men der fikk han se en stige som steg opp til Himmelen. Så vår camping tilværelse, når vi vil ta en tur i villmarken; blir deres mere normale liv.

Vi endte opp med en sang og lovprisnings stund i dette hjemmet, før vi fant en plass for overnatting

Vel fremme i Mahalapy møtte vi pastoren og hans familie i denne byen. De hadde et greit sted, med tre sønner og en datter. Vi endte opp med en sang og lovprisnings stund i dette hjemmet, før vi fant en plass for overnatting. Jeg ble invitert til å forkynne på søndag, så nå er vi i ferd meg å gjøre oss klar for neste fase og de utfordringer og velsignelser som måtte vente oss på dette sted.

Gud velsigne dere alle.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA