Hilsen fra Mozambique

Hei igjen!

Da er vi kommet til Mozambique i Afrika. Etter oppholdet i Zimbabwe gikk kursen østover, og vi er nå kommet nesten til østkysten av Afrika. Det er en by ca 30 km østenfor oss som heter Beira. Den ligger ved kysten. I morgen ville vennene her ta oss ned til denne byen. Det er en del varmere her enn det var i Zimbabwe. Kveldene i Harare var kjølige. Det er enda litt vinter der. For oss var det en fin temperatur, særlig på dagtid. Her i Mozambique er det en del varmere. Midt på dagen er det ganske hett. Vi er ute i bushen. I Maringue var det ikke strøm, og heller ikke rennende vann som hjemme. Vi måtte hente vann fra en brønn, så det blir skikkelig på gammelt vis.

Møtene ble holdt i beskjedne skur eller ute i det fri, og det er ganske varmt, men det visste vi nok litt om før vi dro. Vi blir kjørt rundt i en pick up bil. Det er egentlig en toseter, men ‘Grace jeg og sjåføren sitter i førerhuset. Bilen har en lukket kallersj, hvor vi har kofferterog pikk pakk. Noen ganger er det folk som vil sitte på, og da er det litt av en blanding på lasteplanet. Byen vi er i nå heter Dondo og ser mere ut som en gjennomfartsåre. Det er små salgsboder langs veien og dersom vi bare stanser litt langs veien, så kommer det straks alle slags selgere og tilbyr sine varer. Formen er bra, men jeg har en del myggstikk med kuler båre her og der. Vi har med Malariapiller og tok vaksinasjon før vi dro, så vi skulle være bra beskyttet mot de vanligste sykdommene.

Jeg hørte at det var et KLM fly på Værnes hvor folket ikke fikk forlate flyet, av frykt for Ebola smitte. Det var noen fra Afrika på det flyet. Hvor vi er, har det ikke vært noen slik smittefare, da vi er for langt sør og Østover. Vi skal være her i Mozambique frem til Mandag. Da går turen Nordover til Malawi. Det blir en ca 80 mil. Veiene er brukbare noen steder, mens det stedvis er store huller i veinettet. Man må være aktpågivende hele tiden. Gropene i veibanen er ganske dype og det kan lett bli punktering. Hitil har det gått bra.

Jeg har skaffet meg internett over mobilen, så nå er det litt lettere å komunisere og sende meldinger. I Zimbabwe var det dårlige forhold på mobilnettet der vi bodde. Det er stor entusiasme blant vennene her, og et sterkt ønske om å få oss tilbake. Utfordringene bare ekspanderer. Nå er det snakk om andre land her i Afrika også, men det kan ikke bli på denne turen. Vårt program er allerede ganske tettpakket. Vi møter en stor mottakelighet over det som forkynnes, og noen ganger har jeg to oversettere da det er flere stammespråk i områdene. Her i Mozambique snakker de Portugisisk, så min venn Bro. Matimbe trenger også tolk for å nå frem til folket.

Her i Dondo har vi et greit rom med aircondition og rinnende vann. Også varmt vann. Bare til orientering slik at dere ikke tror at hele Afrika er uten strøm. Vi reiser jo blant den lavere standard på den sosiale rangstigen. Men vi nyter en enkel og hjertelig atmosfære, som man ikke vil finne på den høyere statuslinjen. Må Herren velsigne dere alle. Vi er ganske priviligert som har så mange forbedere på våre reiser.

Alt er vel med oss.

Hilsen Rolf og Grace.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA