En begivenhetsrik dag

Torsdag var en begivenhetsrik dag på mange vis. Våre venner har fått kontakt med en gruppe menigheter fra en troende retning som kalles United Pentecost. De har bibelskoler og menigheter rundt om i dette distriktet. I går var vi så i en av disse menighetene. De hadde en kvinnelig pastor. Hun kom innom oss på onsdagen etter at vi hadde kommet frem til vårt overnattingssted. Hun er en positiv sjel. Jeg husker fra min tid innen Pinsemenigheten i Norge, at de hadde kvinnelige forstandere.

Vi kom da på møte i går ettermiddag, og jeg fikk for meg at jeg skulle forkynne om hvorfor det måtte blod til. I Guds ord sies det klart at uten blodsutgytelse blir det ingen syndsforlatelse. Så jeg tok tak i teksten fra 2. Mosebok 12, hvor Moses fikk beskjed om å stryke blodet på dørstolpene og det øverste dørtreet. Dersom Han så blodet ville han spare deres liv. Så spørsmålet ble da, hvorfor måtte det blod til for å bli spart?

Da tok vi opphavet til syndens begynnelse i Edens hage, og forklarte om hvordan blodet kom inn i syndsbegrepet

Da tok vi opphavet til syndens begynnelse i Edens hage, og forklarte om hvordan blodet kom inn i syndsbegrepet. Det var et emne og en utleggelse som disse vennene aldri før hadde hørt om. Reaksjonen var tydelig og meget positiv. Den kvinnelige forstanderen vitnet etterpå om hvordan hun nå kunne forstå det egentlige syndefallet. Hun fortalte om hvordan den gamle forståelsen med eplet hadde gjort henne fryktsom, og at hun i barndommen hadde vært redd for å spise epler, da disse kunne gjøre henne uren. Vel, da er i alle fall eplene spiselige fra denne stund.

Det er også en bibelskole her i distriktet, og i morgen ser det ut som vi skal til denne plassen. Det kan bli en sjanse til å forkynne til ca 200 studenter. De ville visst gjerne høre en bedre utleggelse av Johannes Åpenbaring, for denne boken har de ikke vært så mye innom. Vel, utfordringene er mange, og territoriet utvides hele tiden. Det blir spennende å se fortsettelsen. I dag blir det en ny tur til det stedet hvor vi tok for oss emnet om blodet. Entusiasmen var tydelig stor og positiv, så forventningene til vårt møte er nok det samme.

Husk oss i deres bønner. Alt er vel med oss.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA