Neste Stopp Filippinene

Det er mandag og klargjøring for vår reise videre til Filippinene. De to siste dagene var på mange måter ganske like. I går kom noen av våre venner over til hotellet og vi hadde vår samling på hotellrommet. De to brødrene som jeg møtte lørdag kveld hadde fått andre gjøremål så de kom ikke til vårt møte på rommmet. Søster Agnes var den som hadde ordnet seg fri på begge dagene, så hun var vår sikre kontakt hele tiden.

De vennene vi møtte på lørdag hadde ikke fri på søndag så nå var det nye venner igjen, men det var de samme vennene vi møtte her i fjor. Senere på dagen reiste vi ned til Central Park igjen, og nå var parken fylt til randen med filippinere over alt. Det summet så mye rundt meg med stemmer at jeg følte jeg kunne være i en bikube. Tusenvis av mennesker på kontrakt arbeider her i Hong Kong.

Jeg mener i fjor at jeg hørte at det var ca 150.000 av dem bare her i denne byen. De reiser fra sine familier for å kunne skaffe til veie en for dem forsvarlig økonomi for resten av familien. Saken er den at de bruker mesteparten av sitt voksne liv til å bo borte fra familien for å sikre dem økonomisk og barna en utdannelse. I mine øine er det en stor forsakelse. De ser barna sine kun 1 til 2 uker i løpet av en to års periode. Men dette er en del av deres kultur og oppdragelse. Jeg er takknemlig for å kunne finne noen venner i dette mylderet som søker og gransker skriftene, og ønsker å leve med Herren under alle de utfordringer som måtte komme i deres vei. La oss huske dem i bønn.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA