Marikina

Siste møte i Marikina

Vårt siste møte for denne gang er over i Marikina. Det har vært noen fortreffelige dager sammen med vennene. De to siste møtene ble brukt til en innføring i forståelsen og bruken av åndelige gaver, hvordan forvente og forvalte gavene i den nytestamentlige menighet. Det ble mange impulser fra skriften og fra eget liv og om den motivasjon og forventning til Herren som kreves av den troende, slik at de åndelige gaver kan fungere i Kristi menighet. Det er en glad og åpen forsamling og flere venner var fremme til forbønn.

Det er på mange måter en ung menighet. Det er en ungdommelig forsamling som nå står på tereskelen til å kunne bli brukt av Herren på mange vis. Så dersom de har evnen til å fokusere riktig og legge sine liv i Hans hender, så vil de kunne oppleve direkte inspirasjon og veileding som kan sette de åndelige forventningen i fokus på en spennende og livgivende måte. Dette gjelder jo egentlig i alle venneflokker, men under disse møtene så kom denne siden frem på en særskilt måte.

Jeg håper jeg var i stand til å formulere meg på en slik måte at det kan skape den inntime forventning og dialog som gjør Kristi menighet annerledes en resten av denne verden. Ikke for å distansere seg fra denne verden, men få å kunne være det lyset som verden trenger, så de står uten unnskyldning når dagen kommer, for dersom de forkaster det, så visste de i alle fall hva de sa nei til da tilbudet kom til dem.

Kristenheten kan skape et fryktelig makabert selvbilde gjennom en gjennomført forfalskning av den ekte kristendom. Vi har jo korsfarernes tyrannisering i middelalderen. Vi har den katolske forfølgelse av annerledes tenkende troende mennesker, hvor de tok livet av nesten 70 millioner mennesker i den mørke middelalderen.

Man kan ta frem mange eksempler. Det viktigste er at den sanne tro og innlevelse i Herren ikke blir kvalt på mistenkelighetens alter. Falske pengesedler blir til slutt avslørt ved å vise frem de ekte sedlene. Falsk kristendom blir avslørt på samme vis. Det ekte vil bestå og det falske faller sammen som et korthus. Vel, vekter, hvor langt er vi kommet på natten? Det er alltid nødvendig med selvransakelse. Gud velsigne dere alle.

0 Kommentarer

Legg til en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA